I przyszło nam zrobić w ten upał TARTĘ Z MALINAMI.
Tylko to sprawiło, że przeżyłyśmy te przegorące popołudnie!
Zobaczcie tylko jak pięknie pachnie! ;)
Miłego weekendu!
 |
| 1,5 szklanki, 3 łyżki cukru, 1 jajko, 150 g masła, kartonik malin i forma 21cm śr ;) |
 |
Przesiewamy mąkę.
|
 |
| Kroimy masło i dodajemy do mąki. |
 |
| Dodajemy do masy cukier ;) |
 |
| Wszystko razem ugniatamy :) |
 |
| Dodajemy jajko i dalej ugniatamy na gładką masę. |
 |
| Taką kulkę, wstawiamy do lodówki na 30 minut ;) |
 |
| Rozprowadzamy ciasto po formie. |
 |
| Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika... |
 |
| ... na 200 stopni na termoobieg. |
 |
| W tym czasie robimy budyń instant. Na pół szklanki, dwie torebki budyniu - by był gęstszy. |
 |
| Nakładamy na ostudzoną tartę. |
 |
| Równomiernie rozprowadzamy po cieście. |
 |
| Nakładamy maliny, najlepiej zacząć od zewnętrznej strony, by budyń nie wypłynął ;) |
 |
| ;) |
 |
| Co za smak, co za zapach... ;) |
 |
Smacznego! :))
♥♥♥♥♥ |
Pyyycha <3 :)
OdpowiedzUsuńO Boże aż się głodna zrobiłam!! Uwielbiam tartę, a w Waszym wykonaniu to już w ogóle!!!! :*
OdpowiedzUsuńjak długo ciasto ma być w piekarniku?
OdpowiedzUsuń