I przyszło nam zrobić w ten upał TARTĘ Z MALINAMI.
Tylko to sprawiło, że przeżyłyśmy te przegorące popołudnie!
Zobaczcie tylko jak pięknie pachnie! ;)
Miłego weekendu!
|
1,5 szklanki, 3 łyżki cukru, 1 jajko, 150 g masła, kartonik malin i forma 21cm śr ;) |
|
Przesiewamy mąkę.
|
|
Kroimy masło i dodajemy do mąki. |
|
Dodajemy do masy cukier ;) |
|
Wszystko razem ugniatamy :) |
|
Dodajemy jajko i dalej ugniatamy na gładką masę. |
|
Taką kulkę, wstawiamy do lodówki na 30 minut ;) |
|
Rozprowadzamy ciasto po formie. |
|
Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika... |
|
... na 200 stopni na termoobieg. |
|
W tym czasie robimy budyń instant. Na pół szklanki, dwie torebki budyniu - by był gęstszy. |
|
Nakładamy na ostudzoną tartę. |
|
Równomiernie rozprowadzamy po cieście. |
|
Nakładamy maliny, najlepiej zacząć od zewnętrznej strony, by budyń nie wypłynął ;) |
|
;) |
|
Co za smak, co za zapach... ;) |
|
Smacznego! :))
♥♥♥♥♥ |
Pyyycha <3 :)
OdpowiedzUsuńO Boże aż się głodna zrobiłam!! Uwielbiam tartę, a w Waszym wykonaniu to już w ogóle!!!! :*
OdpowiedzUsuńjak długo ciasto ma być w piekarniku?
OdpowiedzUsuń